menno slijboom stedenbouw architectuur
Al meer dan twaalf jaar werk ik met veel passie aan stedenbouwkundige en architectonische opgaven in Nederland en het buitenland. Door de jaren heen is een grote deskundigheid opgebouwd in stedelijke herontwikkeling opgaven en strategische planvorming. Het opzetten van ontwikkelingsstrategieën en het ontwerpen van flexibele typologieën voor zowel gebouwen als stedenbouwkundige plannen zijn belangrijke uitgangspunten in mijn werk.

Mijn brede ervaring bij zowel internationale ontwerp- en ingenieurs bureaus als ook de gemeente Amsterdam hebben veel inzicht opgeleverd hoe processen en besluitvorming ingericht dienen te worden. Inmiddels is een werkwijze ontwikkeld waarin ontwerp en projectmanagement dusdanig geïntegreerd zijn dat daadwerkelijk tijd en geld bespaard wordt. Bovendien leidt deze werkwijze tot plannen die haalbaar en in de tijd aanpasbaar zijn.

Mijn werkwijze is gericht op samenwerking met de opdrachtgever en betrokken partijen waarbij de wensen en eisen worden vertaald naar krachtige en inspirerende concepten. Of het nu gaat om een kleine verbouwing of een groot stedenbouwkundig plan; altijd wordt gekeken naar het systeem achter het ontwerp. Door het ontwerp te zien als een reeks van samenhangende beslissingen worden deze ontrokken aan de zwaarte van esthetiek en stijl.

Het ontwerp als systeem is dienstbaar zonder aan conceptuele kracht in te boeten en is in staat te reageren op de huidige dynamiek en de snel veranderende omstandigheden. Mijn ontwerpen beogen geen gemeenschappelijke signatuur maar zoeken telkens naar een maximale impact met zo min mogelijk middelen.

zie mijn werk bij vorige werkgevers
naar de bureau ontwerpen
werkwijze
Bouw en verbouw